2011 november 29-én 11 órakor felavatták Bruckner Győző akadémikus, az ELTE Szerves Kémiai Tanszék korábbi tanszékvezető professzorának (1949-1970), az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport alapitó vezetőjének (1961) emléktábláját Budapesten (XI. ker. Ábel Jenő u. 8.). Az emléktábla elhelyezése az ELTE Szerves Kémiai Tanszék kezdeményezésére az MTA Kémiai Tudományok Osztályával közösen valósult meg.

Az ünnepségen megjelent a Tanszék és az MTA-ELTE Peptidkémiai Kutatócsoport korábbi vezetője, Kucsman Árpád professor emeritus, valamint régebbi és jelenlegi munkatársak, a Kémiai Intézet professzorai, az MTA Kémiai Tudományok osztálya tagjai, a Bruckner család tagjai, valamint a ház lakói.

Avatóbeszédet Medzihradszky Kálmán akadémikus, professor emeritus, az MTA Kémiai Tudományok osztálya korábbi elnöke mondott, majd Hudecz Ferenc akadémikus, az ELTE Szerves Kémiai tanszékvezető egyetemi tanárral együtt leleplezték a márvány emléktáblát. A rendezvény a magyar tudomány ünnepéhez és a kémia nemzetközi évéhez kapcsolódott.

Az emléktábla elkészítésében és az avatás előkészítésében végzett kiemelkedő szervező munkáért Knapp Krisztina PhD hallgatót illeti köszönet.